La Casona del Bravial acueye una esposición sobre cómic n’asturianu en realidá enanchada

A partir del xueves 6 de payares va poder visitase na Casona del Bravial de Blimea la esposición “Traducción y cómic n’asturianu en realidá enanchada”, que va tar abierta al públicu nesti centru hasta’l 28 de payares n’horariu de 9 a 13 h. de llunes a vienres.

La realidá enanchada ye’l términu que s’emplega pa definir una visión per mediu d’un dispositivu teunolóxicu, nesti casu cualesquier dispositivu móvil, en concretu cola aplicación Layar, qu’añade información virtual a la información física yá esistente. Esta esposición yá pudo vese’l pasáu mes de xunu nel Centru d’Educación de Persones Adultes del Nalón gracies al trabayu desendolcáu polos alumnos de Llingua y Lliteratura Asturiana d’esti centru  de la mano del so profesor, Xuan Santori.

Exposición sobre cómic en asturiano que se podrá visitar en la Casona del Bravial de Blimea hasta el día 28 de noviembre

Los visitantes a la muestra van poder atopar material espositivu en formatu físicu sobre’l cómic n’asturianu, que se pue ampliar con archivos d’imáxenes, videos, documentación de blogues y páxines web que s’activen al ser escaniaos cola aplicación Layar. Asina van poder tener accesu a una amplia información sobre los dibuxantes y los comics más destacaos del panorama rexonal.

Esta esposición inxértase dientro de les actividaes programaes pa les XIII Xornaes de Lliteratura Infantil y Xuvenil de Samartín del Rei Aurelio, qu’incluyen amás teatru infantil y talleres de llectura.